Margriet Rijsenbrij

Volg Reset & Match

U kunt Reset & Match volgen via Facebook en LinkedIn.


Impressie


Margriet Rijsenbrij

Mijn naam is Margriet Rijsenbrij, geboren in 1957 in Amsterdam. Mijn jeugd heb ik grotendeels in Amsterdam doorgebracht in een gezin bestaande uit vader, moeder en een 3 jaar oudere broer. Ik ben moeder van twee dochters (Ilona 1979 en Yvette 1981) en oma van een prachtige kleindochter met de naam Lize, die ons leven in 2013 kwam verrijken.

Nog voordat ik geboren werd, zijn mijn vader en moeder een bedrijf begonnen in de verkoop van bloemen, via in eerste instantie een marktkraam. Later kwamen hier nog enkele andere vestigingen bij. Dit bedrijf is zo’n beetje de rode draad in mijn jeugd geweest en tot in mijn vroeg volwassen jaren.  Er stond veel in het teken van het bedrijf, waardoor er relatief weinig tijd overbleef voor de opvoeding van de kinderen. Hierdoor kwam er vanaf mijn 3e jaar een au pair in ons gezin bij.  Ik ben opgevoed in een belangrijke ontwikkelingstijd van mijn leven door 2 moeders en een vader. Achteraf denk ik wel eens dat deze tijd voor mij meer een ingewikkelde tijd is geweest, dan een tijd waar mijn ontwikkeling op de voorgrond stond.

Lang heb ik gedacht dat ik een hele fijne en redelijk probleemloze jeugd heb gehad. Om dit te kunnen realiseren waren er in ieder geval genoeg financiële middelen beschikbaar. Ik was een extravert kind, met veel fantasie en creativiteit, maar hield ook heel erg van alleen zijn. Voorvoelde veel situaties en mijn ouders wisten vaak niet wat zij met mijn voorspellende en in hun ogen vreemde uitspraken aanmoesten.  Ik voelde mij hierdoor wel eens een “vreemde eend” in de bijt. Later toen ik mij eenmaal besefte dat ik heden ten dage in de categorie HSP geplaatst zou worden, vielen er voor mij heel wat puzzelstukjes op z’n plaats.

Rond mijn 30e, inmiddels 2 dochters rijker en een scheiding achter de rug, werd de trein die bij mijn geboorte was gaan rijden, even stop gezet. Ik kwam in een behoorlijke burn-out terecht. De tijd van mijn burn-out heb ik benut om via de reguliere dienstverlening en via een andere route, aan alle ingewikkelde  ontwikkelingsfases uit mijn jeugd te werken. Ben mezelf in deze periode van therapie behoorlijk tegen gekomen, waar ik achteraf gezien heel blij mee ben.
Via die andere route kwam ik in aanraking met een geweldige spirituele energetische therapeut.
Bij deze therapeut voelde het voor mij als ‘thuiskomen’. Alles wat voor mij in mijn ontwikkeling tot dat moment niet zichtbaar was, werd met zijn hulp zichtbaar gemaakt. Ik leerde met andere ‘ogen’ kijken.
Enorm geboeid door deze manier van benaderen, heb ik besloten zelf een opleiding te gaan volgen als spiritueel energetisch therapeut/ coach.
Na deze opleiding, welke 6 jaar heeft geduurd, ben ik allerlei andere cursussen en workshops op spiritueel en intuïtief gebied gaan volgen. Ik ben mij gaan verdiepen in chakra’s, aura’s , klanken en kleuren,  Sjamanisme, kinder- coaching en de Tzolkin-kalender. In het voorjaar van 2016 heb ik een opleiding als orthomoleculair voedingstherapeut met goed gevolg afgesloten. Met deze kennis kan ik een nog breder aanbod van coachen aanbieden.
Mijn interesse is zeer breed en heb op een zeer brede manier met allerlei aspecten op spiritueel- en intuïtief gebied kennis gemaakt.
In 1997 ben ik mijn eigen praktijk gestart. 

Een aantal jaar geleden is er nog een stuk verrijking in mijn leven bijgekomen. Ik heb toen kennis mogen maken met de Daime ceremonies, zoals wij deze nu zelf mogen organiseren en begeleiden.
De Daime is voor mij een hoog intelligente leraar, die precies weet welke les ik op een bepaald moment in mijn leven nodig heb.  De Daime ceremonie, die wij onder de naam “Ontmoeting met Jezelf” organiseren, is een cadeau voor jezelf, die ik iedereen gun.
In deze ceremonieën kan ik veel creativiteit van mezelf kwijt in de vorm van zang en het bespelen van verschillende muziekinstrumenten, waaronder klankschalen, kalimba, dwars- en indianenfluit, trommel, enz..

Ik vind het heerlijk om met mensen samen te werken in het vinden van een oplossing, voor de uitdaging waar ze mee te maken hebben.
En voor elke uitdaging die we tegenkomen, is er een oplossing.
Deze ligt vaak al redelijk ergens aan de oppervlakte, hij hoeft alleen maar benoemd en erkend te worden.
De energie van de oplossing kan dan in het dagelijkse leven geïntegreerd worden. Niet altijd even makkelijk, maar zeker wel haalbaar.  

Door de enorme diversiteit aan kennis, die ik via allerlei kanalen heb mogen ontvangen,  kan ik samen met de cliënt de uitdaging te lijf gaan.
Heerlijk om mijn creativiteit op verschillende manieren te mogen gebruiken.

Integriteit en een liefdevolle begeleiding staan bij mij hoog in het vaandel.
Vanzelfsprekend is alle informatie welke er tussen ons wordt uitgewisseld vertrouwelijk.