Reïntegratie

Volg Reset & Match

U kunt Reset & Match volgen via Facebook en LinkedIn.


Reïntegratie

Reïntegratie

 

Het kan je zomaar ''overkomen'' dat je langdurig buiten spel komt te staan. Bijvoorbeeld door ziekte, arbeidsconflict of (dreigend) ontslag. In eerste instantie kan het goed zijn dat je rust krijgt, maar vroeg of laat moet je weer aan de slag. Dit kan de nodige druk en spanning met zich meebrengen. Werkgevers zijn sinds de invoering van de Wet Poortwachter verplicht een reïntegratietraject aan te bieden, vaak in samenspraak met de bedrijfsarts. Dit kan bedoeld of onbedoeld tot een vorm van belangenverstrengeling leiden. Hoe open(hartig) durf je te zijn als je, -al dan niet terecht- weet of vermoedt dat vertrouwelijke informatie bij je werkgever terecht komt?


Reset & Match heeft veel ervaring in het begeleiden van reïntegratietrajecten. Wij kiezen vaak een persoonlijk traject dat sterk afwijkt van standaardprocedures.
Een traject dat volgens ons heel effectief is. Vaak wordt ziekte gezien als iets wat je overkomt. Uit ervaring weten we echter dat ziekte vaak een gevolg is van langdurige onbalans. Wij benaderen ziekte op een andere manier. Door de onderliggende signalen of thema’s op te pakken, kijken we welke boodschap en informatie ziekte je te bieden heeft over jezelf. Vaak nodigt deze informatie uit om jezelf te veranderen op een manier die meer in overeenstemming is met je levenspad. Op die manier ''overkomt'' ziekte je niet, maar biedt het je de kans om een verbeterde versie van jezelf neer te zetten die meer in overeenstemming is met wie je bent, waar je voor staat en welke kant je op wilt.

Uiteraard word je vakkundig begeleid in dit proces. Voor de één betekent dit dat hij sterker terugkomt op zijn oude werkplek, al dan niet in dezelfde functie. Voor een ander kan dit betekenen dat hij een nieuwe richting inslaat. Verrassend genoeg kan het ook voor de werkgever van belang zijn om mee te helpen om jouw wensen te verwezenlijken.

Wij vinden een reintegratietraject geslaagd als je sterker en gesterkt terugkomt van weggeweest. Dan maak je een  come-back, die meer in overeenstemming is met je levenspad en appelleert aan hervonden passie.