De wereld op z'n kop. De overeenkomsten tussen 9/11 en MH17.

De wereld op z'n kop. De overeenkomsten tussen 9/11 en MH17.

De wereld op z'n kop. De overeenkomsten tussen 9/11 en MH17.

De wereld op zijn kop: de overeenkomsten tussen 9/11 en MH17.

De zomer van 2014 zal ongetwijfeld als een keerpunt in de geschiedenis worden gezien. De burgeroorlog in de Oekraine en de Russische inmenging op het Krim-schiereiland, leidde tot een broeiend conflict tussen de EU en Rusland. Nederland raakte hierin volop betrokken na het neerhalen van het Maleisische verkeersvliegtuig MH17, met veel Nederlandse inzittenden aan boord. Politici en media spreken nu opeens openlijk over een "nieuwe Koude Oorlog", of zelfs WO3.

In combinatie met het Israelische offensief in Gaza, de opkomst van de terreurbeweging ISIS en de uitbraak van het ebolavirus, lijkt de wereld op zijn kop te staan en viert de angst hoogtij. Wat staat ons te wachten? Wat kunnen we doen?

Al deze ontwikkelingen sluiten naadloos aan op de onderwerpen die Albert Toby afgelopen jaar in kaart bracht met zijn lezing "De Omgekeerde Wereld". Daarin werd gepleit voor heropening van het onderzoek naar 9/11, omdat de schuldigen niet alleen vrijuit zijn gegaan, maar nog steeds aan de touwtjes trekken.

Deze nieuwe presentatie laat zien dat de vele vragen over de MH17-ramp, beantwoord kunnen worden door de overeenkomsten met 9/11 zichtbaar te maken. Zodat de huidige "blauwdruk voor oorlog"getransformeerd kan worden in een "blauwdruk voor vrede."

U bent van harte welkom.

Datum: zondagmiddag 26 oktober, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Plaats: Centrum Nieuwste Tijd, Nieuwstraat 17-19, Purmerend. Entreeprijs: €.12,= , inclusief koffie en thee.