Sexueel misbruik, wat zijn de gevolgen, hoe heel je de wonden?

Sexueel misbruik, wat zijn de gevolgen, hoe heel je de wonden?

Sexueel misbruik, wat zijn de gevolgen, hoe heel je de wonden?

Liefde, intimiteit en seksualiteit: het kan de mooiste uitingsvorm zijn van menselijk kontakt. Niet voor niets vormt het sinds mensenheugenis een inspiratiebron voor schilders, schrijvers en musici. Maar als grenzen vervagen en worden overschreden, kan dat dramatische gevolgen hebben. Ongewenste intimiteit, aanranding, verkrachting of incest – jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen – iedereen kan er ongevraagd mee te maken krijgen.
Vaak rust er een taboe op, en wordt uit angst gezwegen. Dit kan leiden tot een eenzame worsteling met thema’s als macht/onmacht, vertrouwen/wantrouwen, liefde/ (zelf-)haat, schuld, schaamte en schande.

De gevolgen van deze –vaak verborgen- vorm van geweld worden vaak onderschat, ontkend of niet begrepen. Relatieproblemen, lichamelijke en psychische klachten, angsten en fobieën kunnen de stille getuigen zijn van de onzichtbare muur die je om je heen hebt opgebouwd. Als je de signalen leert herkennen, kunnen ze de sleutel zijn voor inzicht, verwerking, bevrijding en –uiteindelijk- heling.

Op deze avonden wordt een schat aan kennis en informatie gedeeld, gebaseerd op jarenlange ervaring in therapeutische begeleiding van seksueel misbruik.

Bestemd voor mensen die zelf op enigerlei wijze met seksueel misbruik te maken hebben gehad en hun eventuele (oprecht geïnteresseerde) partners, vrienden, vriendinnen of familieleden. Ruim gelegenheid voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Interactieve groepsbijeenkomsten, maximaal 10 deelnemers.